Познати кандидатите за Светски Автомобил на Годината! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Познати кандидатите за Светски Автомобил на Годината!

Објавени се кандидатите за Светски Автомобил на Годината, а победниците во неколкуте класи ќе бидат објавени на 28ми Март годинава.

Група од 66 светски-реномирани автомобилски новинари ќе гласаат за изборот, а ќе бидат избрани победници во неколку категории. Категориите, заедно со кандидатите се следните:

Светски Автомобил на Годината:

Спортски Автомобил на Годината:

Зелен Автомобил на Годината:

  • Renault Zoe
  • smart Electric Drive
  • Tesla Model S
  • Volkswagen Jetta Hybrid
  • Volvo V60 Plug-in Hybrid Diesel

Дизајн на Автомобил на Годината:

 Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.