full screen background image
Search

ГЛЕДАТЕ: Совети

Кои се правилата за употреба на светла во сообраќајот?

Републичкиот Совет за Безбедност на Сообраќајот на Патиштата ги информира сите учесници во...

Како да ги намалиме гужвите во сообраќајот?

Секојдневно сме сведоци како во работните денови се соочуваме со најголемите гужви во...

СОВЕТ: Ајде да не ги блокираме велосипедските патеки!

Бидејќи сакаме да придонесеме кон безбедноста на сите учесници во сообраќајот, решивме да...

Дали правилно го користите клима-уредот во вашиот автомобил?

Летото е во полн ек, а ние секојдневно ги користиме клима-уредите во нашите возила – но...

Совет: Каде не смееме да паркираме?

Секојдневно се соочуваме со проблемите околу паркирањето – но и ние возачите сме...

РСБСП: Разбуди ги позитивните навики во сообраќајот!

Републичкиот Совет за Безбедност на Сообраќајот на Патиштата започнува нова кампања за...

Не седнувајте зад воланот под дејство на алкохол!

Се ближат новогодишните празници и секоја година се повторуваат истите слики –...

Дали носите појас кога се возите на задното седиште?

Неодамна, американскиот IIHS објави студија која се занимава со носењето појас на задното...

Дали ви е потребна Меѓународна Возачка Дозвола?

Секоја година при почеток на туристичката сезона се поставува истото прашање – дали...

Автомобили и велосипеди – можеме заедно!

Возењето велосипед е здрав, економичен и еколошки начин за одење од едно место на друго –...

Помогнете им на велосипедистите – користете Dutch Reach!

Велосипедите се дел од сообраќајот, и неретко се случува без да сакаме да „му отвориме...

Безбедност: Заморот кај возачите – симптоми, причини и последици

Заморот е примарна причина за повеќе од 20% од смртните случаи на патиштата во светот. Заморот...

Совети за безбедно возење во зимски услови

Зимата не значи само снег – значи и екстремно ниски температури, подмрзнати коловози и...

Michelin советува: Пет работи кои треба да ги знаете за безбедно да возите и во зима

Решивме во соработка со Michelin да пренесеме неколку сознанија добиени во Michelin Road Usage...