ВИДЕО: Дали е потребен појас ако возиме низ град? – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

ВИДЕО: Дали е потребен појас ако возиме низ град?

Краткиот одговор е Да, а подолгиот навистина не би требало да го даваме – но сепак, ајде малку да зборуваме.

Што се случува ако не носиме појас при сообраќајни незгоди на ниски брзини? Инженерите од Robson Forensic Research одлично ја прикажуваат ефективноста на безбедносните појаси дури и при екстремно спори удари. На видеото ќе видиме што се случува при удар при само 10 милји на час, односно 16 километри на час.

 

Сè уште мислите дека нема потреба да носите безбедносен појас?Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.