full screen background image
Search

ТАГ:

Tesla Model 3 доминираше во продажбата на електрични возила во Септември 2021 во Европа

Продажбата на електрични и електрифицирани возила достигна 221,000 примероци или дури 23% од...

Tesla Model 3 е најпродаван автомобил во Септември во Европа

Електричната револуција забележа ново достигнување откако Tesla Model 3 забележа најмногу...

За прв пат, електричните и електрифицираните возила во Европа се продадоа повеќе од дизелите

Продажбата на електрични и plug-in хибридни возила во Европа ги надмина дизелски-погонуваните...

Dacia Sandero е најпродаваниот автомобил во Август 2021 во Европа

JATO Dynamics го објави Европскиот извештај за најпродавани автомобили во осмиот месец од...

Dacia Sandero е најпродаван автомобил во Јули 2021 во Европа

Најновиот извештај на Jato Dynamics за седмиот месец од годинава носи големи промени во листата за...

Volkswagen Golf е најпродаваниот модел во првата половина од 2021 во Европа

По изминати шест месеци од сегашната година, JATO Dynamics ги објави вкупните резултати од сите...

Volkswagen Golf е најпродаваниот модел во Јуни 2021 во Европа

JATO Dynamics ги објави резултатите од продажбите на нови возила за шестиот месец од тековната...

Peugeot 208 е најпродаван автомобил во Февруари 2021 во Европа

Францускиот бренд се искачи на врвот на листата на Jato за најпродавани автомобили со дури два...

Volkswagen Passat е најпродаван автомобил од Д-сегментот во 2020 во Европа

Д-сегментот забележа намалување на продажбата за 28% на вкупно 282,000 примероци, што ја става...

Ова се најпродаваните автомобили во Европа во Јануари 2021

Резултатите од продажбата на нови автомобили во првиот месец од оваа година носат големи...

Ова се најпродаваните кросовери од Ц-сегментот во 2020 во Европа

Во минатата година продажбата на SUV модели од Ц-сегментот на Европскиот континент се намали...

Новиот VW Golf е најпродаван мејнстрим модел од Ц-сегментот во 2020 во Европа

Најновата генерација на популарниот голф забележа најмногу продажби во мејнстрим...

Fiat Panda и 500 се најпродаваните модели од А-сегментот во Европа во 2020

JATO Dynamics ги објави резултатите од најпродаваните возила од А-сегментот за минатата година, а...

Renault Clio и Peugeot 208 се најпродаваните модели од Б-Сегментот во 2020 во Европа

Се чини дека француските брендови најдобро го погодија вкусот на купувачите од Б-сегментот...