Објавени финалистите кои ќе се борат за титулата Европски Автомобил на Годината за 2023 – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Објавени финалистите кои ќе се борат за титулата Европски Автомобил на Годината за 2023

Жирито кое го одбира Европскиот Автомобил на Годината ги објави финалистите кои ќе се борат за оваа престижна титула за 2023.

Жирито го сочинуваат 61 член од различни автомобилски публикации од 23 европски земји. Од иницијалната листа која содржеше дури 27 автомобили, беа објавени конечните финалисти. Автомобилите кои ќе се борат за титулата оваа година се:

Интересно, сите автомобили кои се на листата се или електрифицирани, или целосно електрични – и ова во целост го потврдува забрзаното движење кон делумна или целосна електрификација на автомобилите во Европа. Во тек е финалното гласање на жирито, а резултатите ќе бидат објавени на авто-шоуто во Брисел на 13ти Јануари 2023.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.