Познати финалистите за Европски Автомобил на Годината 2013 – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Познати финалистите за Европски Автомобил на Годината 2013

Објавени се кандидатите кои ќе се борат за изборот за Европски Автомобил на Годината за 2013!

Комитетот кој го избира Европскиот Автомобил на Годината ја објави листата на финалисти кои ќе се борат за оваа награда. На почетокот беше објавена листа од 34 кандидати, а од таа листа беа избрани финалистите. Вообичаено листата содржи 7 кандидати, но бидејќи два од автомобилите кои беа рангирани имаат ист број на поени, комисијата реши овогодинешната листа да биде проширена на 8 автомобили.

Кандидатите кои ќе се натпреваруваат оваа година се следните:

Победникот ќе биде избран на 4ти Март следната година, за време на автомобилскиот саем во Женева. Ние им посакуваме среќа на сите кандидати, кои заслужено се најдоа во потесниот избор! Ако сакате, можете да се вклучите во дискусијата за Европски Автомобил на Годината на нашиот форум.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.