full screen background image
Search

Volkswagen ќе соработува со LG на развивање на Connected Car платформа

Германскиот производител објави дека ќе соработува со гигантот LG Electronics на развивање на платформа за целосно интегрирање на напредни и поврзани мултимедијални системи во своите автомобили.

Volkswagen и LG Electronics го најавија своето партнерство и намерата заедно да ја развијат Cross-Over-Platform платформата на германскиот производител на автомобили. Оваа платформа има цел да ја подобри поврзливоста на автомобилите, но и практичноста и леснотијата на секојдневното користење. Според VW, новите технологии ќе вклучуваат паметно поврзување со домот на сопственикот автомобилот, нотификации кои се базирани на локацијата на автомобилот, но и други напредни функции.

Германците не се први кои најавуваат ваков систем – и други производители веќе најавија свои технологии. Трите главни насоки во кои ќе работат Volkswagen и LG се можностите за поврзување со домот на сопственикот на автомобилот, и можноста да се контролираат некои аспекти таму (светла, итн), подобрување на контекстуалните нотификации кои ги дава автомобилот, базирано на локацијата и дестинацијата на автомобилот, и на самиот крај – развивање на следната генерација на инфозабавна технологија, наменета за идните автомобили.

„LG е силен и доверлив партнер за имплементацијата на новие функционалности, и истовремено се едни од водечките компании кога станува збор за иновации во вмрежениот дом. Се радуваме на можноста да соработуваме со LG и да развиеме едноставни решенија кои се лесни за користење.“ – изјави Thomas Form, одговорниот за развој на електронски системи во Volkswagen.

На фотографијата е прикажан Volkswagen Golf R Touch.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.