Citroën Retromobile – Прослава на историјата на Citroën – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Citroën Retromobile – Прослава на историјата на Citroën

Ако некој бренд е познат по своите уникатни и напредни дизајни, тоа е токму Citroën. Со изложбата Retromobile се слави нивната историја, како и 30-тиот роденден на Citroën BX и 80-тиот на Citroën Rosalie.

На годинешниот Retromobile, Citroën направи уникатна изложба посветена на уметноста. Интересните изложени експонати потсетуваат на богатата историја на брендот, но и дека брендот бил извор на инспирација и креативност за уметниците.

Citroën Heritage управува со историското наследство на Citroën, а уметниците кои ги работеле се навистина познати и на светско ниво. Тука ги спомнуваме Flaminio Bertoni и Pierre Louys, но и многу други.

Ви пренесуваме еден дел од изложбата, како и екслузивни фотографии од некои од моделите. Погледнете ја шарената историја на Citroën и уживајте во несекојдневната можност да дознаете за креативноста и инспирацијата која ја поттикнува сигурно најуникатниот Француски бренд.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.