Утринска Гимнастика: Lamborghini Aventador SV против Porsche Taycan – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Утринска Гимнастика: Lamborghini Aventador SV против Porsche Taycan

Магазинот Lovecars ги спореди силите на бензинскиот суперавтомобил Lamborghini Aventador SV против електричниот Porsche Taycan.

Бројките од спецификациите на двајцата учесници изгледаат вака:

  • Lamborghini Aventador SV – 750 кс, 690 Nm и 1769 кг
  • Porsche Taycan – 761 кс, 1050 Nm и 2370 кг

Иако се навидум сосема различни типови на автомобили – Aventador е низок и ултра спортски модел, a Taycan е модерен купе-седан – резултатот од споредбата го прикажува напредокот на новата технологија.

Погледнете што точно се случува во видеото подолу:Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.