Вечерно Кино: Ford ги бара најубавите патишта за возење во Европа – Дел 10: N304, Португалија – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Вечерно Кино: Ford ги бара најубавите патишта за возење во Европа – Дел 10: N304, Португалија

Во најновата епизода од одличниот серијал Ford ни пренесува репортажа од најубавиот планински пат во Португалија.

Простирајќи се над планините во северниот дел од Португалија и влегувајќи во националниот парк Parque Natural do Alvão, кривулестиот пат N304 е еден од најдобрите патишта за возење во Европа. Тој е широк, има одлична површина, составен е од идеални свиоци и е речиси некористен од други возачи. Ford детално ги испита убавините на споменатиот пат со моделот Focus ST и извлече само позитивни импресии.

Подетално за патот N304 во видеото подоле!Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.