full screen background image
Search

Fiat Tipo има најниски трошоци за одржување според австрискиот ÖAMTC

Fiat освои две значајни награди од австрискиот Клуб за Автомобили и Моторцикли – ÖAMTC. Австријците го наградија новиот Fiat Tipo за најниски трошоци за одржување!

Fiat received two important awards from ÖAMTC (Österreichische Automobil-, Motorrad- und Touring Club) in the competition that rewards the vehicles with the lowest running costs in the Compact and Station Wagon categories

Fiat Tipo ја освои престжната Austria Marcus награда која ја дава ÖAMTC, и тоа во две категории – во категоријата Компактни автомобили и категоријата Каравани. Оваа година за наградите се бореа 47 различни автомобили лансирани во 2016-тата година, а примарни критериуми за оценување се ниските трошоци за одржување како и безбедноста. Fiat Tipo 4Door 1.3 MultiJet II 95 ги победи седумте конкуренти во Compact сегментот, додека Fiat Tipo Station Wagon 1.3 MultiJet II 95 ги победи сите конкуренти Station Wagon сегментот.

ÖAMTC ги пресметува трошоците и cost-effectiveness факторот на секој модел кој се натпреварува, и врз основа на предефинирана формула ги наградува моделите со најниски месечни трошоци во секоја категорија. Ние минатата година го возевме Fiat Tipo – но во неговата седан изведба – и имаме позитивни впечатоци од италијанскиот седан.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.