full screen background image
Search

Volkswagen во Франкфурт ќе го претстави новиот Tiguan!

Со две официјални скици, Volkswagen ја најавува втората генерација на популарниот компактен SUV – Tiguan!

Според она што можеме да го видиме од скиците, новиот Tiguan ќе има затегнати линии и модерен дизајн кој влече инспирација како од Golf, така и од новиот Passat.

vw-tiguan-skica2

Сепак, ќе мораме да причекаме уште малку додека да го видиме и официјално новиот Tiguan, чија премиера е закажана за саемот на автомобили во Франфурт.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.