full screen background image
Search

Мало намалување на цените на бензинот и дизелот

Регулаторната Комисија за Енергетика одлучи за нијанса да ги намали малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР-98 и ЕУРОДИЗЕЛ.

Согласно методологијата за пресметка на цените, малопродажните цени се намалуваат во просек за 1.68%. Цената на ЕУРОСУПЕР-95 останува иста, додека цената на ЕУРОСУПЕР-98 се намалува за 0.50 денари. Соодветно на тоа, цените на овие горива ќе бидат 70.50, односно 72.00 денари за литар.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ се намалува за 1 денари, и еден литар ќе чини 57.00 денари. Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ и ќе важат следните две седмици.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.