Што е „аквапланинг“ и кои се ризиците и опасностите? – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Што е „аквапланинг“ и кои се ризиците и опасностите?

Бидејќи започнува сезоната на пообилни врнежи, решивме да споделиме едно видео за аквапланингот и за тоа кои се опасностите кои можат да се јават.

Аквапланингот е појава кога вашиот автомобил ќе налета на поголема количина вода и тркалата, односно гумите ќе изгубат директен контакт со подлогата – а во таква ситуација ризиците се веќе големи. Погледнете поубаво на следното видео.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.