ЕУРОСУПЕР-98 поевтинува половина денар, другите горива со исти цени. – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

ЕУРОСУПЕР-98 поевтинува половина денар, другите горива со исти цени.

Регулаторната комисија ги објави новите цени на горивата кои воглавно остануваат непроменети од досегашните.

Според методологијата за пресметка на цените на горивата, малопродажните цени се намалуваат во просек за 0.24%. Тоа значи дека ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОДИЗЕЛ ќе се продават по исти цени како и досегашните – 78 односно 70 денари за еден литар гориво. Цената на ЕУРОСУПЕР-98 се намалува за половина денар и сега еден литар од ова гориво ќе се продава по цена од 79.50 денари.

Старо/новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.