Покачени цените на горивата – бензинот и дизелот поскапеа 5 односно 4 денари! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Покачени цените на горивата – бензинот и дизелот поскапеа 5 односно 4 денари!

Регулаторната комисија тукушто ги објави новите цени на горивата. Бензините поскапуваат пет денари, дизелот четири!

Според најновата пресметка, малопродажните цени на горивата растат во просек за 6.87%. Соодветно на тоа, цените на ЕУРОСУПЕР-95 и ЕУРОСУПЕР-98 се зголемуваат за 5 денари, и ќе се продаваат по цена од 80.50 односно 82 денари. Цената на ЕУРОДИЗЕЛ се зголемува за 4 денари, и ќе се продава по цена од 68.50 денари. Ова е прво зголемување по неколкунеделното намалување на цените на горивата.

Следната пресметка ќе ја очекуваме за 14 дена.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.