Видео: MINI – „The Britalian Job“ – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Видео: MINI – „The Britalian Job“

MINI по повод Олимписките игри во Лондон оваа година, направи краток филм кој е всушност и пародија на легендарниот The Italian Job од 1969 година каде главната ѕвезда беше токму MINI!

И самото име, „The Britalian Job“ укажува дека се работи за пародија на легендарниот филм од 1969 година, но што може да се очекува кога краткиот филм е режисиран од Phil Churchward, главниот режисер на познатата емисија Top Gear! Главен актер во краткиот филм е поранешниот олимписки шампион Daley Thompson.

Во „The Britalian Job“ овој пат главната улога ја има специјалната London 2012 верзија на MINI.

Да го погледнеме „The Britalian Job“, а потоа и специјалната верзија на MINI за олимписките игри!Во своите најлуди соништа Димитар вози Ford Fiesta ST, а во реалноста ја обожава својата "нормална" Fiesta. Среќен што е дел од CARclub.