Peugeot Mood Paint – Боја која го прикажува вашето расположение! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Peugeot Mood Paint – Боја која го прикажува вашето расположение!

Французите секогаш биле иновативни и со интересни и различни решенија. Токму такво решение е Peugeot Mood Paint – технологија која на другите возачи ќе им го покаже вашето расположение!

Технологијата се нарекува Psychochromatic Coating и користи специјална технологија која може да ја промени молекуларната структура на бојата и да и дозволи да емитува светлина на различна бранова должина – односно, да ја промени бојата! Сензори поставени во автомобилот го одредуваат вашето расположение и соодветно на тоа ја менуваат бојата на екстериерот!

Не ни верувате? Погледнете го видеото кое ја објаснува целата технологија и видете како тоа всушност изгледа!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.