Lexus LF-LC Хибридно Спортско Купе – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Lexus LF-LC Хибридно Спортско Купе

Откако се појавија неколку нецелосни фотографии, сега го гледаме новото LF-LC хибридно купе на Lexus во своето целосно издание!

Немаме многу информации за LF-LC, но знаеме дека дизајнот е дело на тимот во Newport Beach, Калифорнија, и дека е предвесник на новата дизајнерска насока на луксузната гранка на Toyota.  Дали и колку ќе влијае ова 2+2 спортско хибридно купе на дизајнот на Lexus во иднина, останува да видиме.

„Направен од празен лист хартија по барање на Lexus Japan, LF-LC ги комбинира високата технологија и органските форми за да го доближи возачот до машината“ – изјави Марк Темплин, заменик претседател на Lexus Group – „Чистите линии го истакнуваат движењето и прават специфичен изглед за ова футуристичко спортско купе“.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.