Прво зголемување на цените на горивата во 2023 – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Прво зголемување на цените на горивата во 2023

Регулаторната Комисија за Енергетика ја направи првата пресметка на максималните цени на горивата во 2023 – бензините и дизелот поскапуваат.

Во согласност со методологијата која се користи за пресметка на цените на горивата, малопродажните цени се зголемуваат во просек за 1.68%. Цената на ЕУРОСУПЕР-95 се зголемува за 2.00 денари и еден литар 95-октански бензин ќе чини 79.00 денари.

Цените на ЕУРОСУПЕР-98 и ЕУРОДИЗЕЛ се зголемуваат за по 1.50 денари. Еден литар 98-октански бензин ќе чини 81.00, а еден литар дизел гориво ќе чини исто 81.50 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.



Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.