Визионерскиот Ami One Concept на Citroën доби специјална награда на Festival Automobile International – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Визионерскиот Ami One Concept на Citroën доби специјална награда на Festival Automobile International

Иновативниот Citroen Ami One Concept беше награден со Големата Награда за Градска Мобилност, која ја доделува специјално жири кое го сочинуваат врвни експерти.

„Нашата компанија е горда на оваа Голема Награда за Градска Мобилност, бидејќи токму оваа тема е вистински предизвик за иднината на Citroen. Низ минатите 100 години, нашиот бренд секогаш демонстрираше иновативност и креативност, со цел да понуди повеќе слобода за движење на што е можно повеќе луѓе – каков што беше случајот со 2 CV. Со новиот Ami One Concept, Citroen повторно нуди глобално решение за урбаната мобилност – компактен, безбеден, електричен, достапен и дигитален. Оваа идеја не е случајност – и наскоро ќе продолжиме понатаму со неа.“ – изјави Vincent Cobee, извршниот директор на Citroën.

Инаку, токму со овој концепт, брендот претстави храбар пристап кон решавање на проблемот на урбаната мобилност – односно, одговор на новото однесвуање на купувачите и предизвиците на пренесување на енергија. Ултра-компактниот електричен, модерен и заштитнички, Ami One Concept нуди слобода на движењето на двајца во градот. Дигиталните технологии се во сржта на урбаната мобилност, и токму тука Ami One Concept ја наоѓа својата приказна.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.