OnStar оди во пензија, Opel ќе го воведува Connect како групациски систем за поврзување. – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

OnStar оди во пензија, Opel ќе го воведува Connect како групациски систем за поврзување.

Како што продолжува да се интегрира во PSA, Opel најави дека ќе го „пензионира“ OnStar системот за  комуникација и ќе го замени со Opel Connect.

Opel ја продолжува брзата интеграција на технологијата на PSA Групацијата, во согласност со PACE! стратешкиот план. По објавувањето дека инженерскиот тим во Риселсхајм ќе го води развојот на лесните комерцијални возила на PSA Групацијата и распределбата на 15-те центри на компетенции во седиштето на компанијата, Opel ќе ги претстави услугите за поврзување на PSA Групацијата во Европа. Како резултат на тоа, брендот истовремено ќе почне да ја напушта технологијата OnStar во сопственост на GM, која ќе престане до крајот на 2020 година.

Наречени Opel Connect, новите сервиси за поврзување ќе бидат воведени во патничките автомобили и лесни комерцијални возила на Opel од 2019 година. Еден од првите модели што ќе го има Opel Connect ќе биде следната генерација на Corsa, која Opel ќе ја произведува како електрично возило со батерии. Понудата за поврзување ќе вклучува дијагностика на возила, помош при украдено возило и далечински пристап до возила, како и Apple CarPlay и Android Auto. До 2024 година, Opel Connect ќе биде достапен во целиот опсег на модели на Opel.

Коментирајќи во врска со воведувањето на Opel Connect, генералниот директор на Opel изјави дека „Opel се етаблираше во првите редови на услугите за поврзување со автомобилите. Новата технологија ќе ни овозможи да ја консолидираме оваа улога во иднина “. При воведувањето на Opel Connect, корисниците на OnStar можат да бидат уверени дека ќе продолжат да добиваат исто ниво на услуги до датумот на престанување.

Извор: PR OpelАлфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.