Off-road презентација на новите летни гуми на General Tire – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Off-road презентација на новите летни гуми на General Tire

Македонскиот застапник на Continental Tire групацијата – Мотоцентар – денес организираше несекојдневна презентација на новите теренски пневматици на американскиот бренд – General Tire.

General Tire е компанија која веќе скоро 30-тина години е под капа на Continental групацијата – и верувале или не, е втор по продажба во самата групација. Денес, на терените на off-road патеката Орман имавме можност и самите да ги запознаеме новите пневматици на General Tire и самите да се увериме во нивните теренски способности.

General Tire нуди широк спектар на гуми кои ги задоволуваат и Европските потреби. Со два модели на летни гуми за автомобили, шест теренски и off-road модели за 4×4 и SUV, гума за лесни комерцијални возила и комбиња и нов сеопфатен модел за 4×4 и SUV, брендот може да ги исполни практично сите потреби од гуми.

Новиот Grabber A / S 365

Во новиот Grabber A / S 365, General Tire ги обединува екстра-робусните перформанси на SUV гумите со цело-годишна сигурност. За да се постигне ова, дизајнерите на гуми создадоа шара со цврсти раменски блокови за висок зафат на влажни и суви површини. Широките жлебови во шарата и помеѓу блоковите на рамото растураат вода и брзо се вртат, додека жлебовите во централните блокови на шарите им помагаат на пневматиците да обезбедат висок притисок на типичните зимски патишта.

Тоа значи, постои ефективна распределба на работната сила помеѓу различните делови на шарата: надворешните раменици се дизајнирани за потребите за лето, додека централниот дел од гумата е погоден за зима. Grabber A / S 365 ја должи својата висока економичност на многу избалансирана дистрибуција на притисокот на стапалото, што придонесува за еднакво абење, додека челичниот појас со висока цврстина ја штити повеќе сезонската гума од оштетување при контактот. General Tire има пет големини за 17-19-инчи тркала во својата постава, погодна за SUVs од Европски и Азиски производители.

Пет напредни гуми за SUV

General Tire нуди избор на пет теренски гуми за SUV за да се исполнат многу различни потреби. Заедно со Grabber X3, кои исто така може да се справи со тежок терен, тука е Grabber AT3 за комбинирана употреба на пат и тежок терен. Двата модели ги имаат робусните карактеристики и високиот потфат што нивната употреба ги бара. За Grabber X3, инженерите за развој на General Tire даваат сооднос за пат/терен 20/80 проценти, додека за Grabber AT3 соодносот е 50/50. Со овие најсовремени гуми, General Tire, брендот богат со традиција од своето американско наследство, нуди две нови решенија во својот основен теренски сегмент за возачи ентузијасти на тежок терен, како и за професионалци во градежништвото , земјоделски и шумарски сектори кои очекуваат максимална мобилност дури и во најтешките услови.

Напредниот дизајн на шарата на новиот Grabber HTS60 со блокови и лакови нуди голем број рабови за сигурно поврзување со површината на патот, како и на влажен пат. Соединението е дизајнирано за да осигура дека гумата одговара на прободи или исечоци и ја намалува отпорноста при користење надвор од патот. За да се о

безбеди удобно возење и мал шум, гумата има профил на шара која нуди многу ефикасно намалување на бучавата.Во Grabber GT, специјалистот на гуми за 4×4 General Tire излезе со модел за автопат кој е специјално дизајниран за да се справи со барањата наметнати од SUVs и 4×4 возила. Неговите главни предности се високата безбедност при кочење на влажни и суви патишта, прецизно ракување и безбедни аквапланинг карактеристики.Така со Grabber TR, друг SUV / 4×4 специјалист

се приклучува на портфолиото на General Tire, комбинирајќи безбедно ракување на патот со способности за возење на повеќе терени. Оваа робусна гума со својот примамлив дизајн на газење со блокови поставени со различни агли и солиден дел од рамената исто така е дизајнирана да се справи со построги терени. Специјалниот состав на шарите ги спречува собирањето камења и овозможува поголема отпорност на прободи или исечоци.

Одличен настан организиран од нашите пријатели од Мотоцентар, и истовремено одлична можност и самите да се запознаеме со новите пневматици на General Tire и да се увериме во нивните можности.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.