Утринска Гимнастика: Еволуцијата на тркачките заштитни шлемови! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Утринска Гимнастика: Еволуцијата на тркачките заштитни шлемови!

За денешново утро ви подготвивме расонување со поглед кон еволуцијата на тркачките кациги – кои забележаa огромен напредок низ годините.

Најпрво почнувајќи од обична мека капа која служела само за заштита од прашина, заштитните шлемови напреднале во модерни аеродинамички и лесни кациги кои штитат од удари и располагаат со технологии за комуникација и отвори за довод на свеж воздух. Сепак, интересно е да се види постепениот напредок низ годините.

Погледнете го видеото и уживајте!Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.