full screen background image
Search

Вечерно Кино: Како е создаден извонредниот Bugatti Chiron!

National Geographic објави документарен филм во кој го опишува целиот процес на развивање на Bugatti Chiron, од почетокот па сè до крајот – производството.

Претходникот – Veyron – е исклучително посебен хиперавтомобил, кој е способен да достигне брзини од над 430 км/ч, а истовремено е елегантно и цивилизирано превозно средство за појавување на гала вечери и балови. Неговиот наследник треба да биде подобар во секој поглед, па затоа работата на неговите креатори била незамисливо тешка. Видеото од 45 минути ги прикажува нивните идеи и тестирања кои ги спровеле за дојдат до финалниот продукт.

Погледнете го документарецот и останете фасцинирани!Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.