Утринска Гимнастика: Како се дизајнираше Ferrari FXX K! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Утринска Гимнастика: Како се дизајнираше Ferrari FXX K!

FXX K е најекстремниот автомобил кој Ferrari во моментов го нуди, а благодарение на ова видео можеме да погледнеме зад сцената, и да видиме како дизајнерите работеле на овој редок модел!

Покрај видеото за екстремниот FXX K, Ferrari објави и неколку скици на кои се работело во процесот на дизајнирање, кои откриваат во кои насоки се движел дизајнот – навистина е интересно да се дознае малку повеќе за дизајнерскиот процес на еден автомобил, а уште поинтересно е кога се работи за едно Ferrari!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.