full screen background image
Search

Утринска Гимнастика: Zastava 101 на Nürburgring!

Пред неколку дена на нашата Facebook страница објавивме фотографија од вистинска егзотика на Nürburgring – легендарната Zastava 101! Сега ви го пренесуваме он-борд видеото од легендарниот подвиг!

Успеавме да го најдеме сопственикот и да позборуваме со него – сопственикот е Германец кој има страст кон Италијанските автомобили, а „нашата“ Zastava 101 му била доволно блиску за да го добие она што го сака. Ова е најверојатно единствениот примерок на 101 кој некогаш бил на оваа патека. Автомобилот во моментов е во Германија и проаѓа низ процес на реставрација. Уживајте во најдолгиот круг на Nürburgring!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.