Утринска гимнастика: 2009 Вембли Дрифт Фестивал – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Утринска гимнастика: 2009 Вембли Дрифт Фестивал

Најголемиот и најгласниот дрифт настан во Европа е дрифт фестивалот кој се одржува секоја година на стадионот Вембли во Лондон.

Ние го издвоивме ова видео од 2009-та како пример кој ќе ви прикаже како изгледа овој настан секоја година. Патеката за настанот е посебно изградена и располага со огромни завиени свиоци, скокови (да скокови!) и ѕидови за гребење, позади кои безбедно е сместена многубројната публика.

Се надеваме дека во блиска иднина и кај нас ќе се организира некој автомобилски настан од слични размери, а до тогаш можеме да гледаме како го прават тоа во поразвиените земји. Уживајте!Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.