Ariel Atom добива 700 кс благодарение на DDMWorks – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Ariel Atom добива 700 кс благодарение на DDMWorks

Ariel Atom е автомобил кој не би можеле да го мразите, бидејќи претставува пример за ултра-лесен спортски автомобил со екстремни перформанси!

Американскиот тјунер DDMWorks реши дека на стандардниот Atom му треба многу повеќе сила, па затоа тие го заменија стандардниот мотор со 2.0-литарски Ecotec мотор од Ford засилен со компресор и турбополнач.

Резултатот? Зачудувачки 350 кс на литар, или вкупно 700 кс. Овој излезен резултат е навистина огромно достигнување и треба дада се земе за пример што може да се направи од мотор со мала зафатнина и модерните технологии на форсирана индукција.

Нема збор за перформансите, но 700 кс во автомобил со маса од 657 кг е еднакво на околу 1100 кс на тон – тоа е F1 територија и нешто што најверојатно ќе ги преплаши, а исто така и восхити идните сопственици.Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.