Бензинот поефтин, дизелот останува со иста цена! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Бензинот поефтин, дизелот останува со иста цена!

Регулаторната комисија за енергетика тукушто ги објави новите цени на горивата! Бензините поефтинуваат за 3 односно 3.5 денари а цената на дизелот останува иста!

Согласно нивната методологија за пресметка на цените на горивата, бензините поефтинуваат за 3.5 односно 3 денари. Новата цена на ЕУРОСУПЕР-95 е 83.50 денари додека новата цена на ЕУРОСУПЕР-98 изнесува 85.50 денари за литар.

Цената на дизелот останува непроменета – 72.50 денари за литар.

Повторна рекалкулација на цените можеме да очекуваме за 14 дена.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.