Пекинг 2012: Honda Concept C – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Пекинг 2012: Honda Concept C

Вториот од двата претставени концепти на Honda во Пекинг е седанот Concept C!

Concept C претставува седан од средната класа кој исто како и Concept S е главно развиван за Кинескиот пазар. Неговото име се одсликува во зборовите “Cool”, “Challenge” и “China”.

Дизајнот на овој концепт е инспириран од змеј, а неговото сериско производство се очекува за 2013 година. Нас не изненадува неговата агресивност и спортски стил, кој е невообичаен за возила наменети за Кинескиот пазар. Ова е автомобил кој е наменет за Кина, но ние воопшто не би се противеле да го добиеме и тука!Во своите најлуди соништа Димитар вози Ford Fiesta ST, а во реалноста ја обожава својата "нормална" Fiesta. Среќен што е дел од CARclub.