Горивата повторно поскапеа! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Горивата повторно поскапеа!

Со одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика, малопродажните цени на горивата повторно пораснаа!

Според Регулаторната Комисија за Енергетика, малопродажните цени на горивата се зголемуваат во просек за 3,56%. Најмало е поскапувањето на 98-октанскиот безоловен бензин, кој поскапува 1,5 денари, и малопродажната цена е 81 денар за еден литар гориво. 95-октанскиот безоловен бензин поскапува за 2 денари, и ќе се продава по цена од 79,5 денари, а дизелот поскапува за цели 2,5 денари и ќе се продава по цена од 72,5 денари.

Наредната рекалкулација на цените ќе биде за 14 дена.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.