Регулаторна: Цените на горивата се зголемуваат за денар и половина, односно за два денари – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Регулаторна: Цените на горивата се зголемуваат за денар и половина, односно за два денари

Од вечерва на полноќ малопродажните цени на горивата ќе се зголемат во просек за 2.06%.

Во согласност со методологијата која Регулаторната Комисија за Енергетика ја користи да ги пресмета цените на горивата, од вечерва на полноќ малопродажните цени на горивата се зголемуваат во просек за 2.06%.

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 се зголемува за 1.50 денари и еден литар 95-октански бензин ќе чини 84.50 денари.

Цената на ЕУРОСУПЕР-98 се зголемува за 2.00 денари и еден литар 98-октански бензин ќе чини 87.00 денари.

Цената на ЕУРОДИЗЕЛ горивото исто така се зголемува за 2.00 денари, па еден литар дизел ќе чини 74.00 денари.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.

Извор: РКЕАлфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.