Се намалуваат цените на горивата! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Се намалуваат цените на горивата!

Откако цените на горивата беа во континуиран раст, конечно дочекавме и забележително намалување на цените на бензините и дизелот.

Во согласност со методологијата која се користи за пресметка на цените на горивата, од вечерва на полноќ малопродажните цени се намалуваат во просек за 2.39%.

Цената на ЕУРОСУПЕР-95 се намалува за 3.00 денари и еден литар 95-октански бензин ќе чини 105.50 денари.

Цените на ЕУРОСУПЕР-98 и ЕУРОДИЗЕЛ горивата се намалуваат по 2.50 денари, па еден литар 95-октански бензин од вечерва ќе чини 108 денари, додека еден литар дизел ќе чини 101 денар.

Новите цени стапуваат на сила вечерва на полноќ.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.