Макпетрол ја поздравува одлуката за изедначување на акцизите на дизелот и екстра-лесното гориво. – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Макпетрол ја поздравува одлуката за изедначување на акцизите на дизелот и екстра-лесното гориво.

Од компанијата Макпетрол пристигна соопштение, во кое ја поздравуваат одлуката за изедначување на акцизата на екстра-лесното гориво со акцизата на дизелот.

Соопштението го пренесуваме во целост:

„Макпетрол“ АД ја поздравува Одлуката на Владата за изедначување на акцизата на екстра лесното гориво со акцизата на дизел горивото.

Одлуката за изедначување на акцизата на екстра лесното гориво со акцизaта на дизел горивото е во интерес на сите, граѓаните, државата и трговците со нафта и нафтени деривати.

Имено, со изедначување на акцизата ќе запрат злоупотребите кои се прават со екстра лесното гориво, со што ќе почне да се користат поквалитетни горива, кои директно ќе влијаат врз намалување на загадувањето на воздухот, а, исто така, ќе донесе поголеми приходи во државниот буџет, што е битно во овие моменти на економска нестабилност, предизвикана од пандемијата на вирусот COVID-19.

Се надеваме дека пред истекот на важноста на оваа одлука, новиот собраниски состав ќе направи и измени во Законот за акцизи и еднаш засекогаш ќе се реши овој проблем.

Во целост ги подржуваме државните институции во носењето на вакви одлуки кои се во интерес на државата и граѓаните.

Извор: PR МакпетролАлфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.