Вечерно Кино: Интересен увид во автоматските системи на новиот Audi A8 – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Вечерно Кино: Интересен увид во автоматските системи на новиот Audi A8

Новиот хај-тек мега-седан на Audi нуди цела лепеза на напредни сензори и автономни технологии – но како всушност тие функционираат?

Луѓето од Audi ни предлагаат да го замислиме тоа како еден централизиран систем кој командува со неколку различни под-системи кои пак раководат со различните сензори, камери и автономни функционалности на автомобилот. Некако.. Како главен штаб! Што мислиме? Погледнете!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.