full screen background image
Search

Вечерно Кино: Ford ги бара најубавите патишта за возење во Европа – Дел 3: C462 Каталониа!

Третата епизода од ова патешествие не носи во Шпанија и го претставува C462 патот кој се протега во северниот дел на Каталониа.

Долг е малку повеќе од 100 километри и завршува во Ла Сеу Д’ургел, јужно од Андора. На врвот од C462, на 2000 метри надморска височина, наградени сте од највозбудливиот поглед на Пиринеите, кои се чини дека се видливи во целата нивна должина. Но најдобриот дел? За речиси целото време, патот е напуштен, што значи дека за нас возачките ентузијасти претставува приватно игралиште. Ова е идеална локација за посета со Ford Fiesta ST, спортскиот мини компакт кој ја има главната улога во ова видео.

Погледнете го видеото и уживајте!Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.