full screen background image
Search

ВЕЧЕРНО КИНО: 11-та Изложба на Олдтајмери во Скопје

Викендов се одржа 11-тата Изложба на Историски возила во Скопје – а ние преку видео ви ја пренесуваме атмосферата од одличниот собир на олдтајмери!

Вчера ви пренесовме мега-галерија од настанот, каде издвоивме само дел од атмосферата. Денес одиме чекор понатаму и ви нудиме видео од настанот и целата атмосфера таму. Сепак, пред да го видите видеото, еве ја целата листа на победници од настанот:

1. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН АВТОМОБИЛ НА ИЗЛОЖБАТА:

1. МЕСТО: Број: 35, Зоран ЈАНЕВСКИ, MERCEDES 170S (W136), 1951 година
2. МЕСТО: Број: 12, Игор СТЕФАНОВ, MERCEDES 116, 1979 година
3. МЕСТО: Број: 30, Емилија ЈОВАНОВСКА, TRIUMPH Herald, 1968 година

2. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН МОТОРЦИКЛ:
Број: 39, Никола НАСТЕСКИ, HOFFMAN MR-175, 1951 година

3. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН КАБРИОЛЕТ:
Број: 72, Бејтула СЕЛМАНИ, FIAT SPIDER, 1977 година

4. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАНО СПОРТСКО ВОЗИЛО (GT):
Број: 18, Дарко КУЗМАНОВ, VW Golf, MK1 GTI, 1979 година

5. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАНО ТЕРЕНСКО ВОЗИЛО:
Број: 73, Бејтула СЕЛМАНИ, LANDROVER, Defender 109LR2, 1969 година

6. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАНО ВОЗИЛО КОМБИ-БУС:
Број: 13, Срѓан ПЕШЕВСКИ, VW T1 combi, 1960 година

7. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН МОТОРЦИКЛ СО ПРИКОЛКА:
Број: 31, Драган ЖИВКОВИЌ, BMW R25/3, 11953 година

8. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН МОТОРЦИКЛ-СКУТЕР:
Број: 34, Љупчо ГРУЈОВСКИ, VESPA PIAGGIO 125U, 1952 година

9. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН ВЕЛОСИПЕД СО ПОМОШЕН МОТОР:
Број: 4, Марија СТАМБОЛИСКА, ROG Pony EXPRESS, 1973 година

10. НАЈСТАР АВРОМОБИЛ НА ИЗЛОЖБАТА:
Број: 25, Благоја СПАСОВСКИ, FIAT TOPOLINO, 1936 година

11. НАЈСТАР МОТРОРЦИКЛ НА ИЗЛОЖБАТА:
Број: 52, Ване ШИНДЕВ, JAWA, 1930 година

12. НАЈСТАР АВТОМОБИЛ ОД МАРКАТА PEUGEOT:
Број: 55, Дејан ШКАРТОВ, PEUGEOT 404, 1969 година

13. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН АВТОМОБИЛ ОД МАРКАТА PEUGEOT:

1. МЕСТО: Број: 21, Горан ИВАНОВСКИ, PEUGEOT 404, 1969 година
2. МЕСТО: Број: 7, ЕУРОИМПЕКС Скопје, PEUGEOT 404, 1970 година
3. МЕСТО: Број: 56, Владимир ДИМОВСКИ, PEUGEOT 404, 1973 година

14. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН ЈАНГ ТАЈМЕР:
Број: 17, Дарио БУРАГЕВ, VW Golf 1 cabrio, 1989 година

15. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН ВОН-ЕВРОПСКИ АВТОМОБИЛ:
Број: 66, Јовица ПАНОВСКИ, BUICK Riviera, 1965 година

16. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАНO ФИЌО (FIAT 600, Zastava 750/850):

1. МЕСТО: Број: 14, Срѓан ПЕШЕВСКИ, ZASTAVA 750, 1965 година
2. МЕСТО: Број: 6, Борче ЈОСЕВСКИ, ZASTAVA 750, 1979 година
3. МЕСТО: Број: 32, Васил ГРОЗДАНОВСКИ, ZASTAVA 750, 1976 година

17. НАЈДОБРО РЕСТАВРИРАН АВТОМОБИЛ – ГОСТИ:
Број: 90, Драган МАРКОВИЌ, Врање – Србија, SAAB 96, 1976 година

18. НАЈСТАР АВТОМОБИЛ – ГОСТИ:
Број: 79, Висар КАЛОШИ, Призрен – Косово, VOLVO Amazon, 1962 година

А сега, уживајте во видеото!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.