Утринска Гимнастика: Брзината на светлината, според Audi! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Утринска Гимнастика: Брзината на светлината, според Audi!

Германскиот производител ни ја претставува историјата, но и иднината на автомобилското осветлување во ова интересно видео!

Интересно е да знаеме дека на самиот почеток, автомобилите имале парафински ламби, поставени на страните на возилото. Потоа дошле на ред ламбите со ацетиленски гас, па во 1920-тите години за прв пат се појавило електрично остветлување. Како што проаѓало времето, се појавувале подобри и понапредни технологии – халогени светла, па ксенонското осветлување, па во поскоро време ксенонските светла, LED и Matrix LED осветлувањето, и конечно – LaserLight технологијата.

Останува само да видиме каде ќе не однесе иднината!Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.