Автомобилот кој сам се паркира! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Автомобилот кој сам се паркира!

Веќе постојат неколку вида на технологии за автоматско паркирање кои автомобилите ги користат, но тие сите бараат возачот да биде во автомобилот. Погледнете што нуди Ford!

Технологијата на која работи Ford не само што му овозможува на автомобилот да влезе во паркинг место без никаква астистенција, ниту пак присуство на возачот, туку му овозможува и да излезе од тоа паркинг место. Ова може да биде особено корисно во места каде има голема гужва – да кажеме шопинг центри и други места со големи паркинзи. Во секој случај, технологијата е интересна и привлекува многу внимание од гледачите.

Погледнете како едноставно тоа функционира.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.