Mercedes-Benz Ener-G-Force: G-Klasse за иднината! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Mercedes-Benz Ener-G-Force: G-Klasse за иднината!

Дизајнерите од Mercedes-Benz го поставиле прашањето – што ако G-класата постои и во 2025-тата година?

Одговорот на тоа прашање е токму Ener-G-Force. Концептот е предвиден за полициските патроли, и е дел од дизајнерски натпревар наречен Los Angeles Design Challenge 2012, а целта на возилото е да успее да стигне на секое место кое можете да го замислите, брзо и практично. Секако ова е само концепт за кој сме сигурни дека нема да оди во сериско производство, но ќе го видиме наскоро на саемот на автомобили во Los Angeles.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.