Видео: Renault Alpine A110-50 Concept и Alpine A110 Berlinette – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Видео: Renault Alpine A110-50 Concept и Alpine A110 Berlinette

Со агресивен изглед и високи перформанси, Renault Alpine A110-50 е достоинствен наследник на оргиналниот Alpine A110 Berlinette, и модел кој сите сакаат да го видат во производство.

Засега A110-50 останува само концепт во изработка, бидејќи Renault сеуште размислува дали да го оживее брендот Alpine, додека финалната одлука ќе биде направена пред крајот на годинава.

Во ова ново видео Renault ни дава можност да ги видиме оргиналниот Alpine и неговиот модерен потомок заедно на патот.Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.