Почина легендарнот Carroll Shelby. – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Почина легендарнот Carroll Shelby.

Името на Carroll Shelby би требало да е познато за секој автомобилски ентузијаст. Големиот и легендарен Carroll Shelby почина денес на 89-годишна возраст.

Човекот кој го знаеме по Shelby Cobra, Shelby Mustang но и останатите автомобили кои гордо го носеа неговото име имаше навистина големо значење во развивањето на автомобилизмот.  Никогаш нема да бидат заборавени неговите дела и неговата визија за тоа што еден автомобил треба да биде и треба да нуди.

Веќе сме пишувале за моделите на Shelby, и се надеваме дека еден ден ќе имаме можност барем да седнеме во еден Shelby автомобил. Во меѓувреме ни останува само да сонуваме и да го споменеме името на Carroll Shelby кога ќе зборуваме за екслузивните и моќни автомобили.

Почивај во мир.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.