Повторно поскапување на горивата! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Повторно поскапување на горивата!

Регулаторната комисија за енергетика само што ги објави новите цени на горивата, кои се покачуваат во просек за 4.14 проценти!

Понеделничката честитка за возачите е јасна – согласно методологијата за престметка на цените, тие се зголемуваат во просек за 4.14 проценти. ЕУРОСУПЕР 95 и ЕУРОСУПЕР 98 поскапуваат по 3 денари, и ќе е продаваат по цена од 84.00 односно 85.50 денари за литар. Дизелот, исто така ќе поскапи 3 денари, и ќе се продава по цена од 74.50 денари за литар.

Наредната рекалкулација на цените ќе биде за 14 дена.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.