Honda го прикажува идниот дизајнерски правец на нивните ентериери – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Honda го прикажува идниот дизајнерски правец на нивните ентериери

Јапонскиот бренд објави видео во кое прикажува како ќе го замени комплицираниот со поедноставен дизајн на ентериерите на своите идни возила.

Новата дизајнерска филозофија наречена „едноставност и нешто“ е базирана на класичните дизајни на првите возила на Honda. Главниот фокус е насочен кон намалување на комплекноста на распоредот на ентериерот, што ќе создаде подобро возачко искуство. Уште еден клучен елемент на овој пристап е зголемувањето на просторот во кабината, со намалувањето на просторот потребен за механичките и електронските компоненти.

Една работа која ќе остане непроменета споредено со актуелниот дизајн на ентериерот се тенките столбови, ниската линија на прегледност и големите стаклени површини. Ова создава пространо чувство во кабината, како и одлична видливост со чист поглед кон патот и надворешната средина.

Делот „нешто“ од филозофијата се однесува на желбата на Honda да создаде ентериери кои се емоционално поврзани со нивните сопственици. Ова ќе биде изразено преку одредени дизајнерски детали кои ќе бидат специфични за секој модел.Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.