Вечерно Кино: Колку е опасно користењето мобилен телефон во возење? – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Вечерно Кино: Колку е опасно користењето мобилен телефон во возење?

Според истражувањата, гледањето порака на мобилен телефон трае 4.6 секунди – па што всушност може да се случи за тие 4.6 секунди? Lexus проба да одговори на прашањето со специјално-подготвен NX.

Начинот на кој го Lexus го истражува ефектот е прилично едноставен – сите прозорци на NX ги обложиле со електрохроматска фолија, која за само делови од секундата станува непровидна – а со тоа го симулира тргањето на погледот на возачот од патот и гледање во мобилен телефон. Ефектот? Погледнете и самите.

 Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.