full screen background image
Search

Макпетрол ги објави своите цени на горивата

Бидејќи во моментов цените на горивата во Македонија не се регулирани, Макпетрол тукушто ги објави своите цени на горивата за наредниот период.

Од Макпетрол кажуваат дека бидејќи се општествено одговорна компанија, работат за навремено да ги информираат купувачите, и да обезбедат квалитетни горива. Цените по кои Макпетрол ќе ги продава горивата се следните:

  • Ultra 95+ Economy – 71,00 денари за литар
  • Ultra 100 Race Pro – 73,00 денари за литар
  • Ultra Diesel Green Power – 64,00 денари за литар;
  • Ultra Diesel Bio Power се ќе се продава по цена од 65,00 денари за литар;

Во однос на досегашните цени (кои се валидни уште денес), бензините се поевтини за еден денар, додека дизелот е поскап за 0.5 односно 1 денар.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.