Сакате да превртите Tesla Model X? Не е толку лесно! – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Сакате да превртите Tesla Model X? Не е толку лесно!

Tesla на Twitter објави кратко видео од таканаречените Rollover тестови на големиот Model X – и верувајте, навистина е интересно!

Краткото видео (кое не трае ни 15-тина секунди) покажува неколку обиди да се преврти Tesla Model X. Тоа се прави преку „пуштање“ на големиот електричен автомобил во песок. Но благодарение на тежината и ниското тежиште на електричниот автомобил (поради батериите), тоа и не е така лесно.Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.