full screen background image
Search

Последниот примерок на LaFerrari Aperta се продаде за 8.3 милиони евра!

Последниот произведен примерок на LaFerrari Aperta беше наменет да биде продаден во добротворни цели – и привлече цена од дури 8.3 милиони евра!

Иако Ferrari планираше да произведе само 209 примероци од ултра-ексклузивниот кабриолет, од кои 9 останаа во сопствеништво на Ferrari за да се користат за промотивни цели, сепак беше произведен последен, 210-ти примерок кој се продаде во добротворни цели за Save the Children организацијата.

Последниот примерок – кој се продаде за 8.3 милиони евра – е во Rosso Corsa црвена боја со бели линии на предниот поклопец и поклопецот на моторот. Кабината е обложена во црна алкантара и има детали од црн карбон и црвени опшивки.

Првите претпоставки беа дека автомобилот ќе се продаде за некаде меѓу 3 и 4 милиони евра, но сепак финалната цена значително ги надмина тие естимации. Последното „обично“ LaFerrari минатата година се продаде за скоро 6 милиони евра.

 Алфа и Омега на CARclub. Играчките остануваат, само стануваат поскапи.