Honda е најдоверлив производител според 30,000 Европски возачи – CARclub.mk | #1 за Автомобилите full screen background image
Search

Honda е најдоверлив производител според 30,000 Европски возачи

Истражување за доверливост на автомобилските производители одржано од Организација на корисници со преку 30,000 учесници го круниса Honda како најдоверлив бренд.

Истражувањето вклучувало над 178 различни модели, а Јапонскиот производител освоил рејтинг на доверливост од 93/100, додека 79% од учесниците искажале дека би препорачале најмалку еден од моделите на Honda. Моделот Honda Jazz завршил прв во неговата категорија, следен од Toyota Prius и Renault Clio. Останатите модели од компанијата како Civic, CR-V и Insight биле слично оценети во нивните категории и завршиле во Топ 10 од нивните сегменти.

Ова истражување било главно фокусирано на доверливоста и ги испитало учесниците дали искусиле некое откажување во минатите години и собирало информации со каков тип на проблеми се соочувале возачите. Според собраните податоци, еден од три возачи доживеал откажување на неговото возило во текот на последната година, а на 10% од нив тоа им се случило во возење. Најчестата причина за ова е проблем со електричниот систем, следен од системот за сопирање и електрониката на моторот.Отсекогаш Филип се интересирал за дизајнот и перформансите на автомобилите, а во срце му лежат легендарните спортски модели со забавен карактер кои можат да ги совладаат свиоците со огромна брзина.